Werken met golfplaten

Dat golfplaten voordelig zijn om een dak af te werken weet men. Echter rest het dan nog wel de vraag welke platen je nodig zult hebben. Over het algemeen zijn er onwijs veel verschillende soorten verkrijgbaar. Het ligt puur aan het feit voor welke dak je het gaat gebruiken. Voornamelijk gebruikt men deze platen om een loods snel af te werken. Direct waterdicht en zeer gemakkelijk te monteren. Zo heb je bijvoorbeeld de vezelcement golfplaten. Samengesteld uit PVA kunststof en gebonden met cement.

Monteren van golfplaten

Wanneer je een dak wilt afwerken met golfplaten, dan zal je hiervoor speciale schroeven nodig hebben. Je kunt niet standaard schroeven erin doen want dan is het niet meer waterdicht. Speciale golfplaatschroeven zullen ervoor zorgen dat het goed vast zit en er geen water doorheen kan gaan.

Buiten de vezelcement golfplaten heb je ook aluminium platen tot je beschikking. Ga jij bijvoorbeeld een kleine schuur maken en wil je deze donker houden? Dan kun je ervoor kiezen om aluminium platen te gebruiken. Deze hebben iets meer werk nodig om het te monteren, maar zodra het vast zit houdt het zijn kracht.

Ook particulieren zien het nut van golfplaten in. Een afdak maken met deze platen is niet alleen aangenaam. Ook zal het een stuk voordelig zijn dan wanneer je een constructie gaat maken van hout.